DIY: Suport pentru lumanari

Cele mai frumoase proiecte din categoria celor DIY sunt cele cu rezultate exceptionale cu efort mic si foarte mic. Iti deschid pofta de a bricola, te inspira si te provoaca sa te “joci”. Exact din aceasta categorie face parte si acest suport pentru lumanari. Este simplu de facut si nu ai nevoie de prea multa indemanare pentru a-l realiza.

Ca sa faci acest suport pentru lumanari, ai nevoie de o placa de lemn, vopsea neagra, lac pentru lemn, cateva suruburi lungi si o bormasina pentru gauri (daca nu le poti face cu mana si cu un burghiu) si lumanari. Sunt ideale cele inalte, groase si colorate, dar merg foarte bine si lumanari simple intr-o singura culoare in contrast cu placa de baza.

lumânări-colorate-1

Placa de lemn trebuie frumos slefuita. Fa gaurile prin care vor trece suruburile lungi. Niveleaza bine locul in care ai facut gaurile. Vopseste placa de lemn cu negru, in doua-trei randuri, pana ce culoarea devine intensa.

Lacuieste lemnul. Repeta operatiunea, daca este nevoie. Dar, cu cat este mai stralucitor, cu atat mai bine. Oricum lasa lacul sa se usuce bine intre doua aplicari.

insurubeaza… suruburile. Tot ceea ce mai trebuie sa faci este sa le ungi cu putin ulei si sa insurubezi lumanarile. Trebuie sa faci operatiunea cu atentie si rabdare pentru a nu sparge lumanarile.

Cand realizezi acest suport cu lumanari colorate trebuie sa tii cont ca diametrul suruburilor sa nu fie foarte mare. Alege suruburi cat mai lungi, dar subtiri sau proportionale cu dimensiunea si grosimea lumanarilor. Nu-ti trebuie rezistenta ci doar suport.

Lumanarile trebuie tinute la temperatura camerei inainte de a fi montate, pentru ca ceara sa fie moale.

Poti innobila acest suport cu lumanari colorate daca vei monta placa de lemn cu suruburi, intr-o rama veche de argint sau de bronz.

La nevoie merge si o rama de lemn, in alta culoare, lacuita frumos. Suportul este perfect intr-un decor modern, merge ca obiect de decor in sine si poate fi foarte usor utilizat.

Sursa foto: hepta.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.