Tamplaria din casa, parte din decor

Tamplaria din casa (cea a ferestrelor si usilor interioare) poate participa la decorul din casa si poate sa devina un element definitoriu pentru a personaliza casa.

Atunci cand alegi tamplaria pentru casa tine cont si de aspectul acesteia pentru ca va domina incaperea si va fi esentiala pentru estetica generala din casa.

Tamplaria alba se preteaza pentru ferestre mici, pentru camere mici sau mai putin favorizate de lumina.

Tamplaria din casa, parte din decor

O regula de baza spune ca tamplaria usilor si ferestrelor trebuie aleasa intr-o nuanta in ton cu nuanta pardoselei (parchet sau gresie), pentru un efect echilibrat, clasic, iar pentru un ambient modern tamplaria trebuie sa fie in acord cu nuanta zugravelii foloste pentru pereti. Acest truc estompeaza masivitatea usilor, mai ales daca aceste sunt in tonuri inchise la culoare.

Tamplaria din casa, parte din decor

Detaliile tamplariei, culoarea si stilul lor influenteaza stilul de amenajare si trebuie sa fie in acord cu acesta. Nu poti sa ai tamplarie din lemn natur pentru un ambient high-tech si nici o tamplarie din aluminiu pentru un decor rustic. Echilibru este esentia.

In camerele mici usile si ferestrele trebuie sa fie albe, iar pentru geamuri foarte mari tamplaria ideala este cea inchisa la culoare tocmai pentru a delimita bine spatiul si a echilibra proportiile. Tamplaria trebuie sa fie in acord cu piesele de mobilier din casa, in ceea ce priveste nuanta.

Sursa foto: pixabay.com

One comment on “Tamplaria din casa, parte din decor”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.