Textile pentru casa. Cateva reguli si cateva sfaturi

Din categoria textile pentru casa fac parte toate materiale textile din casa, fara ele casa nu este acasa.

Imagineaza-ti casa fara materialele textile din casa si vei vedea ca locul este rece, pustiu, fara culoare si fara personalitate. Toate aceste elemente sunt aduse in casa de materialele textile pentru casa. De la covoare si perdele, pana la pleduri si prosoape, de la fetele de masa pana la lenjeria de pat, totul este insumat in accesoriile textile din casa.

Marele beneficiu pe care il aduc materialele textile pentru casa este ca pot fi modificate, imbunatatite, combinate, variate si innoite cu investitii rezonabile. Efectul este schimbarea decorul incaperii. Practic atmosfera si decorul unei incaperi se poate schimba folosind doar accesoriile textile. Schimbi covorul, perdeaua si husa canapelei si vei avea o camera nou-nouta, fara sa modifici mobilierul, fara sa zugravesti peretii sau sa schimbi pardoseala. In plus aspectul oricarei incaperi din casa (inclusv baia si bucataria) poate fi imbunatatit si prin simpla schimbare a accesoriilor textile.

Materialele textile reprezinta un pion important in amenajarile interioare. Textilele finiseaza decorul unei incaperi si tot ele faciliteaza redecorarea oferindu-ne acea posibilitate de a schimba aspectul camerei atunci cand simti nevoia.

Textile pentru casa (3)

In dormitor, materialele textile nu te ajuta doar sa creezi atmosfera dorita. Lenjeria de pat, covorul pufos si draperia transforma o camera in dormitor intim si cald.
Un sfat: cand cumperi lejerie noua alege variantele intr-o singura culoare si mai ales pe cele in nuante calde, dar intense. Imbraca foarte bine camera si dau senzatia de intimitate necesara.

In camerele de zi combinatia perdelele-draperiile a intrat intr-un tipar standard. Putini stiu ca perdeaua nu este un simplu obiect atarnat in fata ferestrelor si ca in functie de cum o alegi iti poti transforma camera. Perdele cu model sunt recomandate doar incaperilor foarte luminoase si, in acelasi timp, foarte mari. In plus o perdea cu model merge intr-un decor “stil”. Perdelele uni simple, albe sau in nuante diafane de galben, lila sau ivoire sunt ideale in camerele moderne si obligatorii in camerele intunecate si mici.

Textile pentru casa (1)

Cu ajutorul pernelor decorative poti schimba aspectul camerei de zi. Fiind plasate adesea pe canapea, aceste accesorii imbraca si coloreaza locul. Canapeaua, patul si fotoliile isi pot redobandi aspectul de nou prin schimbarea tapiteriei sau print-o husa, accesoriile textile.
Un sfat: efectul este maxim daca pernele decorative sunt imbracate in acelasi material cu cel al draperiilor.

Covorul este unul din accesoriile textile esentiale. Un criteriu in alegerea covorului il reprezinta materialul din care este realizat. Pentru zonele de trafic intens sunt recomandate covoarele din materiale usor de curatat si intretinut. Culoarea, temele si texturile potrivite pot crea mediul perfect intr-o locuinta. Materiale pot conferi atat un aspect stilat, modern, cat si unul contemporan sau traditional oricarui decor. Evident trebuie sa alegi mereu covorul potrivit pentru fiecare camera in parte.
Un sfat. Nu ignora nici accesoriile textile urmatoare: servetele de bucatarie, fetele de masa si prosoapele de bucatarie, pledurile si cuverturile de pat. Toate sunt surse de confort si frumusete pentru casa ta.

Sursa foto: freshome.com

2 comments on “Textile pentru casa. Cateva reguli si cateva sfaturi”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.