Trucuri de la cameriste pentru casa ta

Trucuri de la cameriste pentru casa ta

Am avut ocazia sa aflu secretele cameristelor de hotel. Ele au abilitatea de a face curat foarte repede, foarte bine si foarte corect! Secretele lor sunt utile si pentru casa ta, sunt solutii simple, practice pe care le posti aplica de fiecare data cand ai nevoie.

Cameristele folosesc carpe cu microfibra si solutii eco pentru curatat suprafetele. Este trucul excelent pentru a lasa baia sclipitoare in doar cateva minute. Microfibra absoarbe imediat urmele de lichid si retine foarte bine praful. Aceste carpe se intretin usor prin spalare in masina de spalat.

Alternativa la microfibra este bumbacul (tricorurile vechi) usor umezite. Foloseste o sticla cu pulverizator in care pui o solutie de apa (doua parti), alcool (o parte) si otet sau o solutie de bicarbonat (o lingura de pudra la 200 de mililitre de apa). Otetul poate fi inlocuit cu suc de lamaie. Solutia este perfecta pentru baie, bucatarie si suprafetele laminate. Este eficienta si pentru oglinzi, tocurile geamurilor si usilor, pentru obiectele sanitare din baie, pentru suprafata aragazului si poate fi pulverizata si pe grese sau faianta.

Otetul alb, bicarbonatul si sucul de lamaie, spun cameristele, curata mult mai bine decat produsele chimice.

Nu folosi prosoape de hartie. Lasa urme, praf si sunt foarte ineficiente si scumpe.
Scutura draperiile si perdelele. Trucul menajerelor de hotel este sa foloseasca un prosop umezit pe care il folosesc pentru a curata de praf draperiile. O parte din parf se prinde pe prosop, alta cade pe podea.

Aspira numai dupa ce sterg praful de pe mobile si sterg praful din nou dupa ce aspira. Este cel mai bun truc pentru a indeparta eficient paful dintr-o camera.

Aspira bine inainte de a folosi mopul.
Baia, bucataria si holul sunt ultimele incaperi care sunt curatate. Se incepe mereu cu dormitorul si camera de zi, apoi restul pentru a transfera bacterii.

Lasa timp produselor de curatat sa actioneze. Imprastie solutia pe suprafetele cu faianta, peretii cabinei de dus si lasa-i timp sa actioneze. In timpul acesta curata oglinzi, ferestre, dulapiorul cu medicamente, si orice altceva este in camera. Abia apoi spala suprafetele.

O periuta de dinti veche, face minuni. Sunt minunate pentru a curata spatiile mici, zonele din spatele bateriilor de baie, locurile murdare ale placilor de faianta, suruburile inferioare ale unei toalete …
O galeata cu tot ceea ce este necesar pentru curatenie. Carpe, perii, solutii de curatat. Daca ai totul impreuna, reduci timpul necesar pentru a face curatenie.

Sursa foto: pixabay.com

One comment on “Trucuri de la cameriste pentru casa ta”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.