Trucuri geniale pentru camera de zi

10 trucuri geniale pentru camera de zi

Camera de zi este camera familiei, este camera sociala, este locul in care toti stau impreuna asa ca va vor fi extrem de utile aceste trucuri pentru camera de zi. Scopul sfaturilor care se ascund in spatele acestori trucuri pentru camera de zi este acela de a face incaperea mai frumoasa si mai practica.

→ Unul din cele mai mari trucuri pentru camera de zi este de a amenaja locul ca unul multifunctional, in felul acesta toti cei din casa vor gasi o utilitate in aceasta camera. Camera de zi este camera tuturor. O canapea larga, o masa multifunctionala si televizorul sunt elemente care fac din camera de zi camera tuturor.

→Masa multifunctionala este unul din detaliile esentiale pentru camera de zi. Fie ca este fixa, fie ca este pliabila, masa multifunctionala poate sa fie pe rand sau chiar concomitent loc pentru luat masa, biroul de acasa, locul de joaca al copiilor si, de ce nu, al familiei, dar si spatiul potrivit pentru a face lectii cu cei mici.

→Multe din ideile si trucurile pentru camera de zi depind de spatiul pe care il ai la dispozitie. Intr-o camera mare este usor de organizat sistemul zonelor cu destinatii specifice. Dar o camera mica este o provocare. O buna solutie este folosesti piese de mobilier mai mici. O canapea cu doua locuri (eventual extensibila), in locul unei canapele mari, scaune simple, comode si joase, in locul fotoliilor, o masa plianta, o masa cu doua nivele, in locul unei masute de cafea clasice. Renunta la covoare si foloseste carpete. Vor face spatiul mai larg si mai fluid.

→Unul din cele mai bune trucuri pentru camera de zi este sa o continui, daca se poate, cu un spatiu exterior, fie ca este vorba despre o terasa, fie ca este vorba despre un balcon. In nici o varianta nu lasa aceasta extensie a camerei de zi neorganizata, neamenajata sau nefolosita. Un balcon poate sa fie un loc excelent de relaxare, indiferent cat este de mic.

→Daca ai o camera de zi mica, renunta la perdele si la draperii. Foloseate rolete albe pentru ferestre care sa-ti asigure intimitate si protectia impotriva luminii excesive si foloseate peretele pe care este amplasata fereastra. Pune rafturi sau polite pentru a castiga spatiu in plus.

→Culoarea peretilor este esentiala si este unul din acele trucuri pentru camera de zi care pot schimba ai imbunatatii imaginea acestei incaperi. Culorile pale, deschise la culoare sunt potrivite pentru camerele mici, dar o buna solutie o reprezinta si socul de imagine pe care il produce un perete colorat diferit, intr-o nuanta tare sau imbracat intr-un tapet valoros. Oricum, nu incarca foarte tare peretii, nu aglomera spatiul si dovedeate echilibru atunci cand alegi detaliile de decor ale peretilor.

Podele pictate. Albe sau colorate

→Simetria este unul din cele mai practice trucuri pentru camera de zi. Daca vei organiza camera simetric nu vei da niciodata gres cu aspectul general al camerei. Simetria este buna pentru camerele mari si medii si mai putin practica in camerele mici.

→Mobila modulara este o solutie excelenta pentru camerele de zi din apartamentele de bloc pentru ca le poti combina dupa nevoie si dupa placul tau. Alege piese care sa realizeze un echilibru intre liniile verticale si cele orizontale si evita monotonia unor linii singulare – orizonatale sau verticale.

→Cand amenajezi linvingul, incepe prin a amplasa piesele de mobilier indispensabile. Dar, titlul de ”indispensabile” nu trebuie sa vina dintr-un tipar de amenajare pentru camera de zi, ci din nevoile familiei. In fapt unul din cele mai bune trucuri pentru camera de zi este sa renunti la tipare si la modele standard. Camera de zi este camera familiei, deci trebuie sa reflecte personalitatea familiei. Nu-ti fie teama sa combini, nu ezita sa amenajezi dupa spatiul pe care il ai, nu dupa modelele din reviste.

→Unul din cele mai importante trucuri pentru camera de zi este lumina. Camera de zi trebuie sa fie luminoasa, vesela, calma si confortabila, iar lumina are o importanta majora. Daca camera de zi este intunecoasa foloseate culori calde si luminoase (galben, alb stralucitor, accente de metal si surse suplimentare de lumina, mai ales pentru colturi).

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.