Trucuri pentru a pastra mai mult timp florile in vaza

Trucuri pentru a pastra mai mult timp florile in vaza (1)

Vine vremea florilor de pus in vaza, asa ca niste trucuri care sa te ajute sa le pastrezi mai multa vreme proaspete in vaza sunt mai mult decat necesare si utile. Oricat de proaspete le cumparam sau le culegem din propria gradina, acestea se ofilesc repede si isi pierd din stralucire.

Iata cateva trucuri simple care functioneaza pentru a a pastra mai mult timp florile in vaza, proaspete si stralucitoare

  • Cumpara mereu flori din piata nu din florarii. In florarii plantele arata perfect pentru ca sunt tinute in solutiispeciale, iar drumul pana acasa este devastator iar florile se ofilesc foarte repede.
  • Curata bine vaza inainte de a pune florile, pentru a evita ca apa sa se murdareasca repede si sa devina un focar de bacterii care vor ucide florile mai repede. In plsu apa murdara si cu mucegaiuri este un pericol pentru toti cei din casa, sporii ajungand in aer si deci in plamanii nostri.

Bijuterii pentru casa – trandafirii pitici

  • Apa din vaza trebuie sa fie la temperatura camerei. Cu cat apa este mai rece, cu atat florile rezista mai putin. Trandafirii si alte flori taiate cu tulpina lemnoasa se pun in apa clocotita pentru cateva minute dupa care s etransfera in apa la temperatura camerei. Apa fierbinde desfunda canaliculele din tulpina si floarea poate absorbi apa. Florile cu tulpina verde se pun numai in apa la temperatura mediului.
  • Indeparteaza frunzele de pe portiunea din tulpina care urmeaza a fi introdusa in vaza. Frunzele pot favoriza aparitia bacteriilor si a mucegaiurilor.
  • Mai mult decat atat, taie cozile in diagonala pentru a permite florilor o suprafata mai mare de hidratare.
  • Schimba apa din vaza in fiecare zi.
  • Pune o lingurita de zahar sau o aspirina in vaza pentru ca buchetul sa se pastreze o perioada mai indelungata.
  • Evita pozitionarea vazei intr-un colt intunecat al camerei, acestea au nevoie de lumina, dar in acelasi timp nu trebuie sa se afle in bataia razelor de soare in permanenta.

Lectie de stil. Imprimeuri cu flori

 

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.