Trucuri pentru curatatul covoarelor

curatatul covoarelor

Toata lumea are nevoie de cateva trucuri pentru curatatul covoarelor, dat fiind faptul ca sunt obiectele din casa, care se muradaresc cel mai usor.

Intretinerea si curatarea lor nu trebuie sa fie complicata si nici o corvoada. Covoarele se murdaresc pentru ca de asta sunt covoare! Foloseste cele cateva trucuri de mai jos pentru a le curata usor si bine.

– Nu curata niciodata o urma de noroi proaspata. Cele mai bine este sa o lasi sa se usuce si apoi sa aspiri locul cu aspiratorul pus la putere maxima.
– Niciodata nu turna o solutie de curatat direct pe covor, Cel mai bine folosesti ocarpa sau o perie inmuiata in solutie de detergent (un sfert de lingurita de lichid transparent de spalat vasele cu o cana de apa calduta) sau de solutie cu otet (amesteca o cana de otet cu doua cani de apa) sau o solutie care scoate petele de grasime (amesteca o lingura de amoniac cu o jumatate de cana de apa calda).
– Aspira constant covorul. Este mult mai simplu sa faci asta 10-15 minute la fiecare cateva zile in loc sa cureti covorul catevaore, la intervale foarte mari de timp. Praful aspirat constat fereste covorul sa se imbacseasca si-l pastreaza frumos mai multa vreme.
– Aspira covorul numai dupa ce petele au fost curatate, iar locul respectiv s-a uscat.
– O strategie foarte buna este sa apiri covorul, apoi sa pulverizezi pe suprafata lui, cu o sticla cu pulverizator o solutie formata dinre-o cana de apa si o jumatate de cana de otet. Aspira din nou covorul, iar acesta va arta curat, iar culorile se vor improaspata. In plus otetul este un foarte bun dezinfectant.
– Covoarele pufoase se curata cel mai bine cu aspiratorul, in sesnul firelor din covor. Scuturatul lor, daca sunt mai mici este insa cea mai buna forma de curatare.
– Zonele foarte murdare, extremitatile covorului se intoc pe dos si se aspira, dar numai dupa ce fata covorului a fost foarte bine curatata. Dupa ce ai curatat dosul covorului, trebuie sa apiri din nou si fata acestuia, pentru a scoate ultimele urme de murdarie si praf.

O data pe an este bine sa cureti covoarele asa cum facea bunica, punandu-le pe batator. Daca nu pot face asta apeleaza la servicii profesionale care pot curata pe loc covorul cu apa si spuma.

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.