Trucuri pentru a face gradina sa para mai mare

Acestea sunt cele mai bune trucuri pentru a face gradina sa para mai mare decat este. Amenajata corect, folosind aceste trucuri orice gradina o sa arate frumos si va fi spatiul de relaxare de care ai nevoie.

Foloseste un gard verde. Imbraca gardul gradinii cu verdeata. Sunt multe plante care pot face asta. pentru unele este nevoie de mai mult timp, pana vei ajunge la aspectul final, pentru altele timpul de asteptare este mai scurt. Planteaza la baza gardului, fie pe interior, fie in exteriorul curtii, in functie de posibilitati, din jumatate in jumatate de metru, plante cataratoare, asa cum sunt vita canadiana, trandafirul catarator, caprifoiul, glicina sau clematisul. Ajuta planta sa se catele cu fire de ata pescareasca si cuie batute in gard. lastarii plantelor cataratoare stiu cel mai bine ce au de facut. Uda si fertilizeaza bine la radacina plante, dupa nevoile fiecaruia.

Acopera solul cu pietris alb. Cu siguranta stii ca albul mareste vizual si lumineaza, pe cand negrul si culorile inchise in general, dimpotriva. Foloseste-te de aceasta putere a albului si in amenajarea curtii tale acoperind putinii metri patrati de pamant cu pietris alb. Vei vedea cat de mare va parea brusc micuta ta curte, dar si cat de multa lumina va degaja. Unde mai pui si ca o curte alba va fi mult mai usor de mobilat si accesorizat cu tot felul de piese de mobilier cochete si jardiniere sau ghivece cu plante si arbusti ornamentali.

O curte verde fara gazon. Nu planta zeci de flori. Vor ocupa spatiul oricum limitat. Solutia cea mai buna o reprezinta arbustii ornamentali si florile plantate in ghivece si jardiniere, asezate in colturile gradinii sau central. Vei avea loc pentru un mic loc de luat masa in aer liber, un balansoar sau un sezlong.

This slideshow requires JavaScript.

Mobilier simplu, minimalist si multifunctional. Este cea mai buna solutie pentru o gradina mica si te ajuta ca aceasta sa para mai mare decat este. Mobila mica, din fier forjat este diafana si o alegere mai buna decat piesele anoste din plastic. Pune perne comode pe scaune si vei avea un loc excelent de luat micul dejun sau pentru stat la taclale cu o prietena. Mobilierul pliant, usor de strans si manevrat este si el o buna solutie. Plus ca vei profita de culorile vesele si placute ale seturilor.

Accesorii si textile colorate. Foloseste una sau cel mult doua culori in contrast cu vedele din gradina. Nu folosi materiale inflorate si nici pe cele cu dungi care aglomereaza vizual spatiul. Locul poate deveni punctul central al gradinii.

Combina unele din aceste idei si rezultatul va fi placut si confortabil. De ajutor sunt si ghivecele, inclusiv cele agatate, plantele curgatoare si amenajeaza un spatiu vertical, chiar pe gard cu plante aromate. Nu aglomea, nu exagera cu plantele (mai bine putine si mari, decat multe si mici) si ingrijeste gradina bine, pentru ca daca este ordonata va arata frumos.

Gradina in ghivece
De ce sunt ideale lampile solare de gradina
Kalanchoe, o mica bucurie pentru casa

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.