Trucuri pentru ingrijirea ficusului

Ficus2

Decorativ dar foarte mofturos, trebuie sa cunosti cateva trucuri pentru ingrijirea ficusului ca sa ai o planta cu adevarat frumoasa. Binevenit in orice casa, ficusul este una dintre plantele de apartament care au darul de curata aerul din casa. frumzele sale absorb noxe, praf, regleaza umiditatea si elibereaza ioni negativi foarte utili celor din casa.

Iata cateva trucuri utile pentru ingrijirea ficusului

1. Lasa suprafata pamanatului din ghiveci sa se usuce superficial intre doua udari.
2. Pune un strat de pietris la fundul ghiveciului, pentru ca apa sa se poata drena bine, iar radacinile sa nu ajunga in contact cu apa din farfurie.
3. Schimba complet pamantul, la fiecare doi ani.
4. Taierile trebuie facute tinand cont de faptul ca noii lastari apar de la baza ultimelor frunze.
5. Sterge frunzele cu o carpa moale umezita usor, in fiecare saptamana. Cel mai bine umezeste carpa cu apa curata sau cu bere.
6. Nu uda un ficus cu apa de la robinet. Ideala este apa de ploaie sau apa de la robinet dar dupa ce a fost pastrata in sticle fara capac, cel putin doua zile, pentru a permite evaporarea clorului.

7. Nu-l tine in curent. Tine-l departe de calorifer si departe de aerul conditionat.
8. Nu-l supune la variatii bruste de temperatura. camera in care se afla un ficus nu trebuie aerisita, iarna, direct, prin
deschiderea geamurilor ci doar indirect, printr-o alta incapere.

9. Curata bine vasul de scurgere la fiecare doua saptaman. Trebuie prevenita orice posibila infectare cu ciuperci sau mucegaiuri.
10. Fertilizeaza-l cu solutii ecologice. Planta absoarbe noxele din casa, dar daca o vei fertiliza cu chimicale le va imprastia, prin frunze, in casa.

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.