Trucuri simple pentru haine perfecte

Trucuri simple pentru haine perfecte

Vrei ca rufele albe sa fie imaculate, iar cele inchise la culoare sa-si pastreze culoarea? iata cateva trucuri simple pentru haine perfecte!

Tricourile albe care capata tenta de gri, la fel si sosetele ce tind sa devina cenusii, pot fi salvate cu ajutorul bicarbonatului de sodiu, aspirinei sau otetului. Dizolva o ceasca de bicarbonat de sodiu in patru litri de apa sau 5 tablete de aspirina sau o ceasca de otet alb. Pune rufele spalate, clatite si stoarese, in apa aceasta pentru 30 de minute apoi stoace-le in masina. Vor fi impecabile!

In ceea ce priveste rufele inchise la culoare, chiar negre, acestea sunt salvate daca se adauga ceai negru sau cafea in masina de spalat, in timpul programului de limpezire. Prepara o cafea tare sau un ceai super concentrat.

In cazul rufelor inchise la culoare, bleumarin sau mov sau albastre se poate adauga, in timpul aceluiasi program, o cescuta de sare.

Daca vrei ca jeansii tai sa nu-si piarda repede culoarea, ii poti inmuia in apa in care ai dizolvat sare sau intr-o solutie jumatate apa, jumatate otet, inainte de prima spalare. Intoarce jeansii pe dos si pune-i la spalat in masina folosind un program ce functioneaza cu apa rece. Se vor pastra ca noi multa vreme, fara nici un fel de chimicale.

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.