Trusa de supravieturire din casa. Obiecte care iti pot salva viata

O catastrofa naturala, o situatie limita vin pe neasteptate. Trusa de supravieturire din casa te poate salva. Iata care sunt obiectele indispensabile pe caretrebuie sa le ai mereu in casa, la indemna. Viata a demonstrat ca este intotdeauna mai bine sa fii pregatit pentru orice.

Apa si alimente
Alimente nonperisabile pentru trei zile. Batoane proteice, unt de arahide si conserve cu carne si peste, toate sunt excelente. Adauga apa potabila si biscuiti sarati. In ceea ce priveste apa, este bine sa ai o rezerva de apa, iar regula de baza spune ca trebuie sa ai patru litri de apa pe zi de persoana, pentru cel putin trei zile. In fapt este un stoc de apa, ca la rezevele statului pe care il tii in casa si-l improspatezi permenent. Nu omite ceva hrana pentru animalul de companie…

Lanterne, baterii si lumanari, la care se adauga un pachet de chibrituri, o bricheta si toate puse la indemana intr-un loc sigur. bateriile trenuie din cand in cand schimbate. In plus nu trebuie sa exoste casa care sa nu aiba cel putin o lanterna! Exista si chibrituri rezistente la apa. Le gasesti in magazinele de tip military. E bine sa ai asa ceva in casa. Iti pot salva viata! Tot pe aceasta lista se adauga si un extinctor. Mai bine sa-l ai si sa nu ai nevoie de el, decat sa izbucneasca un incediu si sa nu ai un extinctor la indemana. Verifica termenul de valabilitate. Sunt obiecte de lunga durata dar totusi expira la un moment dat!

Haine intr-un rucsac. Este bine ca toate sa fie puse bine, pentru situatii de urgenta. Sosete, bluze de piele, chiloti si ceva gros de imbracat. Adauga aici copii dupa actele de identitate si un set in plus de chei de la casa si masina. Pune in ruscsac si obiecte santiare esentiale, dar si medicamente de baza. Daca unul din membri familiei are o boala cronica un set de medicamente petru el este esential. Il vei schimba periodic.

Pe lista cu obiecte utile in situatii de urgenta se mai afla: banda izolanta, care poate fi utila pentru zeci de utilizari, un briceag bun, tablete de purificare a apei, un aparat de radio portabil.

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.