Tu speli cearceafurile corect? Sfaturi si recomandari

Putine lucruri pe lumea asta mai placute decat sa te bucuri de o noapte intre cearcefuri curate, proaspete si parfumate. Pentru asta trebuie sa stii sa speli corect cearceafurile.

Afla cateva detalii demne de luat in seama, bune si pentru bucuriile tale marunte si pentru durabilitatea cearceafurilor tale.

Nu le tine prea mult in serviciu. Este ideal sa speli cearceafurile dupa cel mult 10-14 zile de folosire. Mai mult este prea mult. Optim este sa le schimbi o data pe saptamana.

speli corect cearceafurile (2)

Prespalarea este necesara numai la cearceafurile foarte murdare sau la cele patate. Pete de mancare, farduri, sange, impun prespalarea cearceafurilor. Daca le schimbi la mai mult de doua saptamani este necesara prespalarea. Foloseste programul de prespalare sau aplica metoda buncii si inmoaie rufele in apa fierbinte cu putin detergent manual. Le poti stoarce partial, dupa o ora (cel mai bine, cand se receste apa) si le poti pune in masina de spalat.

Supraincarcarea masinii de spalat este una din cele mai frecvente greseli cand speli cearceafurile. De regula o masina spala opt kilograme de rufe uscate. Ideal este sa pui cel mult sase kilograme. Daca pui prea multe cearceafuri, acestea nu se vor spala bine. In plus foloseste corect programele masinii de spalat. Reia mereu ciclul de clatire al rufelor mai ales pentru cearceafuri.

Pune cu atentie cearceafurile in masina de spalat. Fiecare cearceaf in parte trebuie desfacut, pliat pe latura lunga si asezat in masina de spalat. Combina cearceafurile plic cu cele de pat.

Cearceafurile se spala mereu cu apa calda. Asta inseamna apa care sa aiba 60 de grade Celsius. Mai putin este ineficient, mai mult este inutil.

Nu combina cearceafurile colorate cu cele albe. Este una din cele mai frecvente greseli cand speli cearceafurile. Cearceafurile trebuie spalate separat daca au culori diferite sau daca sunt facute din materiale diferite.

Cearceafurile adevarate se calca! Da, suna teribil, dar calcatul cearceafurilor este necesar, macar la doua-trei ture de folosire. Calcatul cearceafurilor intretine fibra, distruge germeni si protejeaza cearceafurile de murdarie.

Sursa foto:pixabay.com

One comment on “Tu speli cearceafurile corect? Sfaturi si recomandari”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.