Tu speli prosoapele corect? Afla detalii importante

Tu speli corect prosoapele? Folosești detergenții potriviți, le usuci corect și le împăturești cum trebuie? Află detalii importante despre cum se spală prosoapele corect și verfică dacă ceea ce știi este varianta ideală.

◊ Cele mai frumose prosoape sunt cele albe. Ca să fie perfecte și să dea în baie impresia de curat, elegant și lux trebuie să arate bine, să fie albe-albe și pufoase. Prosoapele colorate sunt mai rezistente la murdărie, dar dacă nu sunt corect spălate se pot decolora iar farmecul lor dispare.

◊ Prosoapele trebuiesc schimbate şi spălate la 3-4 zile sau după fiecare al treilea duș sau baie. Prosoapele albe se spală mereu separat de cele colorate. Cele colorate se spală cu apă calduță, cele albe cu apă fierbinte. Pune oțet în apa prosoapelor colorate (fixează culoarea și o menține) și suc de lămâie la spălatul prosoapelor albe (sau apă oxigenată).

◊ Spală prosoapele noi înainte de a le folosi prima dată. Prosoapele sunt manevrate de diferite persoane, sunt depozitate la grămadă şi pot fi murdare sau pot avea fel de fel de microbi.

cum speli prosoapele corect

◊ Spală prosoapele separat de celelalte haine. Nu combina prosoapele cu nici un fel de alte haine. Se strică, se pătează și nu se vor curăța cum trebuie. În plus se pot agăța.

◊ Nu folosi niciodată balsam de rufe pentru prosoape. Ceara din componenţa balsamurilor de rufe poate deteriora fibrele şi le reduce calităţile de absorbţie. Pune o lingură de bicarbonat în apă. Vor fi pufoase și moi.

◊ Scutură bine prosopul când îl scoţi din maşina de spălat. În felul acesta i se îndreaptă perii. Nu călca prosoapele pufoase, acest lucru le reduce calitatea de absorbţie.

◊ Usucă prosoapele perfect întinse, agățate cu cârlige de plastic. Cele albe se usucă la soare (soarele albește). Se împăturesc numai când sunt perfect uscate. Orice urmă de umezeală, oricât de mică, le va face să aibă un miros de rânced.

◊ Împătureşte prosoapele sub formă de sul. Vei avea mult mai mult spațiu. Atunci când te grăbeşti vei putea lua rapid un singur prosop.

◊ Prosoapele trebuie călcate din când în când. Cel mai bine la fiecare 4-6 spălări. Scutură-l bine după ce-l calci și nu folosi nici apă, nici abur.

Dacă sunt corect îngrijite prosoapele rămân frumoase ani în șir.

 

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.