Utilizari domestice pentru uleiul de bebelus

baby-696980_960_720

Uleiul pentru bebelusi este necesar pentru piele delicata a puiutilor, dar are cateva dintre cele mai neasteptate utilizari. Uleiul de bebelus este extrem de util si pentru ingrijirea pielii tale, a copiilor, indiferent de varsta, dar are cateva utilizari mai putin stiute in casa pe care e bine sa le cunosti.

Curata inoxul. Cine gaseste timp sa frece toate obiectele de inox pana stralucesc? Poti rezolva problema cu ajutorul uleiului pentru bebelusi. Foloseste o carpa curata si moale si sterge obiectele din inox cu aceasta dupa ce ai pus cateva picaturi de ulei de bebelusi. Uleiul nu are nici un fel de proprietati de curatare, deci inainte de a sterge obiectele, curata-le cu un detergent special.

Indeparteaza adezivul folosit pentru stickere si etichete. Este cumplit de greu sa indepartezi etichetele de pe unele borcane sau stickerele de pe produsele noi. Pune putin ulei pe sticker si sterge usor. Se dezlipeste instantaneu.

Scoate guma din par, covor si alte cuverturi mitoase. Pune cateva picatui si freaca bine locul unde guma este lipita intre degete, pana ce se aduna toata. Curata imediat locul cu apa si sapun.

Balsam pentru mobila tapisata cu piele. Ai nevoie de o carpa curata si o stica cu uleiul pentru bebelusi. Pune cateva picaturi pe carpa apoi, pe indelete, cu miscari circulare lustruieste pielea canapelelor. Poti amesteca uleiul de bebelusi cu alcool (trei parti ulei – una alcool pur), solutia se pune intr-o stica cu pulverizator fin si, cu o carpa, curata si lustruieste pielea canapelelor.

Solutie contra tantarilor. Uleiul de bebelusi functioneaza ca un repelent excelent. Este util in special vara, cand insectele se inmultesc. Unge pielea cu ulei mineral si vei scapa de intepaturi.

La ca mai este bun uleiul pentru bebelusi? Te ajuta sa iti scoti inelul, indeparteaza machiajul si urmele de machiaj de pe alte materiale (plastic, sticla, materiale sintetice), indeparteaza plasturii de pe rani.

Uleiul pentru bebelusi este bun pentru curatarea suprafetelor de lemn natur (pune uleiul in sticla cu pulverizator). Un truc excelent este pulverizarea uleiul pe oglinda de la baie. Trebuie apoi frecata cu o carpa pana devine din nou stralucitoare. Nu-i usor, dar merita, pentru ca oglinda tratata astfel nu se va mai aburi indiferent cat de fierbinte va fi apa la dus vreme de cel putin o luna.

Interioarele cabinei de dus pot fi tratate dupa aceeasi metoda si vor ramane curate si stralucitoare dupa dus. Operatiunea trebuie repetata o data pe saptamana pentru ca sapunul distruge pelicula de protectie pe care o face uleiul pentru bebelusi.

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.