Utilizarile cojilor de oua

Nu arunca cojile de oua. Poti folosi extrem de eficient cojile de oua in gospodarie.

Cum? Afla in continuare.

Adauga coaja de ou strivita in partea de jos a gaurilor in care plantezi rosii, vinete sau ardei. O jumatate de gaoace de ou este suficienta. Radacinile de rasaduri pot putrezi, din cauza deficientei de calciu. Cojile de ou vor hrani solul si plantele.

coji de oua (2)

Poti folosi coaja de ou pe post de cupa pentru seminte. Cand planta va creste poti muta planta intr-un ghiveci normal fara sa fie nevoie sa o mai scoti din gaoacea de ou.

Foloseste coaja de ou pentru a indeparta daunatorii de sol, precum melcii sau viermii. Acesti paraziti sunt moi si nu vor face fata contactului cu cojile de oua ascutite. Zdrobeste coaja de ou si pune-o la suprafata solului sau in interior la unul doi centimetri adancime si o sa scapi mai repede de daunatori.

Piseaza coaja de oua si adaug-o in mancarea animalelor de companie. Este o excelenta sursa de calciu. In trecut acelasi tratament il primeau si copii. Daca sunt oua ecologice poti da copilului tau, un varf de lingurita de coaja de ou pisata. Fierbe coaja inainte 10 minute, indeparteaza pieliza din interior si macina coaja in masina de cafea. Pudra nu are nici un gust dar este cea mai buna sursa de minerale naturale.

Sursa foto: pixabay.com

One comment on “Utilizarile cojilor de oua”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.