Votca – utilizari senzationale in casa

Votca (in traducere din rusa apșoară) este una din cele mai cunoscute băuturi alcoolice distilate. Este un lichid transparent ce conține apă și etanol purificat. Votca are de obicei un conținut alcoolic de la 35% până la 50% alcool pe volum. Votca clasică rusească, lituaniană și poloneză are 40%. Această măsură poate fi atribuită standardelor Rusiei pentru producția votcii introduse în 1894 de Alexandru al III-lea.

In Rusia exista un muzeu dedicat acestei bauturi, la Moscova, iar printre altele acolo se arata cum Dmitri Mendeleev, renumit chimist rus, a descoperit că procentajul perfect de alcool este de 38%.

Revenind la ale noastre, iata ce alte intrebuintari are votca… in casa.

vodca

◊ Se stie ca tinctura, un extract din plante, este unul dintre preparatele medicinale naturiste cu o perioada de folosire de doi ani de la recoltarea plantei si care pastreaza in totalitate calitatile si principiile plantei folosite. Pentru a obtine tinctura, se foloseste alcool alimentar sau tuica facuta in gospodaria omului. In lipsa celor doua produse, se recomanda votca, o bautura alcoolica naturala, cu aceleasi calitati. Rezultatul este mult mai bun.

◊ Votca pastreaza florile taiate proaspete mai mult timp. In vaza in care pui florile, adauga o lingurita de zahar si una de votca, apoi toarna apa. Florile vor tine mai mult si explicatia este cat se poate de simpla: votca distruge bacteriile care, in timp, se dezvolta in apa, iar zaharul le furnizeaza florilor nutrientii de care au nevoie sa reziste mai mult.

◊ Daca vrei sa scapi natural de matreaza, pune o lingurita cu rozmarin intr-un pahar cu votca si lasa la macerat 48 de ore. Strecoara amestecul si foloseste solutia pentru a-ti masa pielea capului dupa spalare.

◊ Ca sa redai stralucirea obiectelor din crom, portelan si sticla, lustruieste-le cu putina votca.

◊ Ca sa impiedici formarea mucegaiului in baie, pulverizeaza, din cand in cand, niste votca pe obiectele sanitare din incapere, dar si pe perdeluta de dus. Efectul este garantat!

◊ Votca indeparteaza mirosurile hainelor si ale pantofilor. Prepara un amestec din votca si apa, parti egale, si cu un pulverizator stropeste hainele care au prins miros neplacut. La cateva ore, scoate-le afara, la aerisit. Foloseste aceeasi solutie, in acelasi fel, si pentru incaltaminte.

◊ La nevoie, votca poate fi si un dezinfectant de exceptie daca-ti lipseste din casa spirtul medicinal. Ustura pusa pe rana deschisa, ca si spirtul de altfel, dar ajuta ca aceasta sa nu se infecteze si sa se vindece mai repede si fara problema.

◊ Daca ai o durere de dinti, cel mai bine este sa mergi la dentist, dar pana sa ajungi acolo incearca sa iei o gura de votca si sa clatesti cu ea zona dureroasa. Ajuta la amortirea si dezinfectarea gingiei.

◊ Amesteca votca cu flori proaspete de levantica si tine totul intr-un borcan sigilat, solutia rezultata dupa trei zile in care a stat la soare, la macerat, poate fi folosita pe post de calmant. O lingurita de solutie este un foarte bun relaxant si un somnifer usor, fara efecte secundare.

◊ Votca poate sa alunge insectele, asa ca in loc sa folosesti chimicale puternice, pulverizeaza niste votca pe piele inainte sa mergi la gratar sau la padure.

Sursa foto: pixabay.com

One comment on “Votca – utilizari senzationale in casa”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.